Széchenyi 2020

A project tényleges befejezésének dátuma: 2018. decemer 31. 50%-os támogatottsággal (11,67 millió forint) készült el.

Napjainkban jelentős teret hódít a hatékony energiafelhasználás a minőség javítása mellett. A cégünk által beszerzett innovatív vákuumos pálinkafőző berendezés beszerzésével, vákuumos környezetben alacsonyabb hőmérsékleten lehetséges a párlat készítése. A berendezés rendkívül nagy előnye a gazdaságosabb üzemeltetés (előállítási energia megtakarítás) mellett, hogy az alacsonyabb hőmérsékleten végbemenő desztillációs folyamatokban kevésbé roncsolódik a gyümölcs íz – illat és aroma komponensei, még gyümölcsösebb, zamatosabb frissebb pálinkát eredményezve. Európában a vákuumos desztillációs párlat gyártástechnológia teljesen úttörőnek számít, ami további kutatás – fejlesztést és innovációs lehetőségeket is magába foglalhat. A cél minél inkább a gyümölcs fajtára jellemző üde, friss, zamatos, aroma dús párlat előállítása – minél magasabb hőmérsékleten desztillálunk annál jobban égnek el az ízek, vesznek el az aromák (lásd kisüsti technológia ahol két lépcsőben – kétszer van kitéve hevítésnek a cefre és a párlat).

Kutatás fejlesztés területén is azért számít innovatívnak a vákuumos desztillációs technológia, mert minden vákuum értékhez más – más hőmérsékleti értéket kell alkalmazni (jelenleg kevés empirikus tapasztalat áll rendelkezésre) az viszont, hogy melyik gyümölcsnél (függ a gyümölcs érettségétől – extraakt tartalom, cukortartalmától, PH érték, stb.) milyen beállítás hozhatja a legjobb végeredményt, meg kell vizsgálni – érzékszervi és laboratóriumi vizsgálattal, ezzel is tökéletesítve a technológiát.

A Holstein megbízható német gyártó különböző típusú desztillálók fejlesztésével és gyártásával foglalkozik, gépei a kiváló minőség, a magas szintű megbízhatóság, a nagy gyártási hatékonyság és az előállítás gazdaságosságának elegyét nyújtják.

Cégünk számos egyeztetés és ajánlatkérés után a Holstein S – Vacum 100L desztilláló üzembe állítása mellett döntött.

A beszerzett eszköz segítségével az általunk folyamatosan fejlesztett párlatok, jobb minőségű, ugyanakkor olcsóbb előállítása válik lehetővé. A saját gyártás során alacsonyabb energia felhasználással lejjebb tudjuk szorítani termelői árainkat a versenytársakhoz képest és emellett frissebb – zamatosabb lágyabb végterméket (párlatot) tudunk előállítani. A beruházás eredményeként javul a cég versenyképessége, új termékekkel bővül a cégünk portfóliója, ami a diverzifikációt segíti. A fejlesztéssel megvalósult innovatív gyártási eljárás eredményeképp képesek vagyunk olyan párlat gyártására, melyek kereskedelmi forgalomban, ebben a formában még nem kaphatóak.

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: GINOP-2.1.8-17-2017-01537

Projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-01537 | Gastro Ederics by GASTRO-EDERICS